יום שישי, 13 בדצמבר 2013

חמין ביתי

חמין אירופאי נפלא בצבע חום כהה עם כל הסודות והטיפים שהופכים אותו לכזה,ממלא את כל הבית בריחות והופך את החורף לקצת יותר נסבל ונוח

רצוי להצטייד מבעוד מועד ב2 בצלים
8 שיני שום
8 תפוחי אדמה
8 ביצים קשות
500 גרם שעועית,250 גרם גרגרי חומוס,ו250 גרם גריסים שהושרו מראש במים 24 שעות
1 ק"ג בשר בקר מסוג שפונדרה/שריר/צוואר.
1 חבילת קישקע מוכנה.
כוס יין אדום
חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים אותן מכל הכיוונים בסיר ענק,מוציאים,מוסיפים קצת שמן ומטגנים את הבצל והשום,מוסיפים כוס יין אדום ואת הבשר שהוצאנו מערבבים ומשאירים לספיגת טעמים על האש ל10 דקות,מוסיפים מעל הבשר את הקטניות,ועליהן את תפוחי האדמה,מפזרים שני חופנים של פפריקה מתוקה,קצת גריל עוף,כפית מלח וכפית פלפל שחור,כעת אני מניח את הביצים הקשות ואת הקישקע מעל תפוחי האדמה,ויוצק מעל 3 כפות דבש ו2 כפות סילאן,ו8 תמרים שנתחבים ברווחים,מכין כ8 ליטר מרק עוף ויוצק פנימה כך שהנוזל יגיע לגובה הקישקע,מביא לרתיחה,ובמקביל מחמם תנור ל100 מעלות,מוריד מהאש,מכסה בנייר אלומיניום את פתח הסיר,ועליו שם את המכסה ומכניס לתנור למשך לילה שלם,אין צורך להוסיף נוזלים.בתיאבון.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה