יום שישי, 29 במאי 2015

עוף בקטשופ

כשכבר חשבתי שנסתיימו האפשרויות עם עוף בתנור,הביאה לי יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל " את המתכון הנהדר הבא,אני צרפתי גם תפוחי אדמה,כדי שתהיה לי גם תוספת,העוף יוצא קריספי,רך ועסיסי וזה קל מאוד להכנה,אז שווה לנסות לארוחת הצהריים הקרובה.
הנה המתכון
6-8 ירכיים ושוקיים
חצי כוב קטשופ
2-3 שיני שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס רוטב סויה
כף דבש או סילאן או סירופ מייפל
כפית חרדל דיזון
חצי כפית ג'ינגר(לא שמתי)
מלח/פלפל שחור
5-6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
להכין רוטב מכל החומרים
להשרות את חלקי העוף ברוטב לפחות שעה עד לילה במקרר
לחמם תנור ל180 מעלות
להניח את תפוחי האדמה בתחתית תבנית פיירקס
לשים מעליהם את חלקי העוף,לערבב מעט
לכסות בנייר כסף ולתנור,למשך כשעה-שעה ורבע
להסיר נייר כסף ולצלות במשך 15 דקות נוספות
אפשר תוך כדי אפיה לצקת נוזלים על העוף מדי פעם.

הנה סרטון ההכנה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה