יום שני, 6 ביולי 2015

כנאפה ביתית

מי לא אוהב את המאפה הזה שבדרך כלל ניתן למצוא בקונדיטוריות שממוקמות בכפרים הערביים,קילומטרים רבים הייתי מוכן לנסוע בשביל כנאפה טעים,אם זה בנצרת,כפר יסיף,ירושלים או פארדיס,מאוד שמחתי למצוא שאפשר להכין גם בבית,עם אטריות קדאיף,שאפשר להשיג בכל סופר,הנה מה שיצא,שווה,שווה.

הנה המתכון הכתוב
חבילת אטריות קדאיף 400 גרם מופשרות
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה
300 גרם סוכר
300 גרם מים
2 כפות מיץ לימון
3 כפות מי ורדים

נתחיל בהכנת הסירופ,לתוך סיר נשפוך ביחס שווה מים סוכר ומיץ לימון,נביא לרתיחה תוך ערבוב,ולאחר שרתח נמשיך לבשל על אש קטנה כ15 דקות או עד שמסמיך,נוסיף את מי הורדים ונבשל דקה נוספת,נסיר מהאש.
בקערה גדולה נפתח באמצעות הידיים את הקשרים בשערות הקדאיף.
במחבת בינונית נמיס 100 גרם חמאה וניצוק אותם על האטריות,נערבב היטב,עד שכל האטריות ספוגות בחמאה.
ניקח כחצי מכמות האטריות ונניח על אותה מחבת בה חיממנו את החמאה,ונבשל על להבה בינונית,נהדק ונוסיף את הגבינה,נשטח אותה ועליה נפזר את שארית האטריות,נהדק שוב ונעגל קצוות.
לאחר שבבדיקה החלק התחתון מזהיב,נהפוך לצד השני באמצעות צלחת שגודלה בקוטר המחבת.נבשל עוד 2-3 דקות עד שגם הצד הזה ישחים.
נוציא על צלחת ונפזר בנדיבות מהרוטב שהכנו,נפזר מעל פיסטוקים קצוצים,נחתוך לפרוסות ובתיאבון.

הנה סרטון ההכנה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה