יום רביעי, 8 ביולי 2015

לחם בעג'ין

מתכון מהמטבח האורפלי,ששלחה אליי חברתי מהפייסבוק,מלכי מוספי,שנענתה לקריאתי אליכם,לשלוח אליי מתכונים מנצחים שלכם שאתם חושבים שראוי שגם אחרים יכירו,ואני אכן צילמתי.מדובר בשילוב טעים של בצק ועליו בשר בקר טחון מטוגן עם בצלים ברוטב עגבניות.
אתם מוזמנים להכין ולשלוח אליי מתכונים מנצחים שלכם.

הנה המתכון
לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן
1 כף סוכר(תוספת שלי)
חצי כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים

לשכבת הכיסוי
500 גרם בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים דק
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור

אופן הכנה
ללוש במיקסר עם וו לישה את כל החומרים,למעט המלח 7 דקות,להוסיף מלח וללוש 3 דקות נוספות.
לעטוף את כדור הבצק בשמן ולהניח מכוסה במגבת לתפיחה עד כמעט הכפלת הנפח(כ45 דקות בקיץ)
לטגן את הבצל ב4 כפות שמן עד הזהבה,להוסיף את הבשר ולערבב היטב שלא יהיו גושים בבשר ועד שצבעו משתנה לאפור,להוסיף את יתר המרכיבים,לערבב ולבשל יחד כדקה,לכבות את האש ולהניח בצד.

לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל של תבנית אפיה,להעביר לנייר אפיה משומן על תבנית האפיה,לפזר מעל באופן אחיד את תערובת הבשר.
להכנס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ15 דקות או עד שהבצק משחים.
להוציא מהתנור ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה דק.בתיאבון

הנה סרטון ההכנה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה