יום ראשון, 19 ביוני 2016

ריזוטו עגבניות

ריזוטו זו תוספת איטלקית מושקעת וטעימה להפליא,החלטתי להכין למרות ההשקעה הנדרשת והתוצאה אכן נפלאה ושווה כל דקה מזמנכם.
ההשראה מתוכניתו של ליאון אלקלעי-ליאון אל דנטה בערוץ האוכל.
הנה המתכון
2 כוסות אורז עגול(אני השתמשתי באורז מלא)
לפחות ליטר וחצי ציר מרק עוף(3 כפות אבקת מרק לליטר מים רותחים ולהשאיר לאחר רתיחה וערבוב על להבה נמוכה)
2 כפות יין לבן
200 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה
בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות מים
כ100 גרם חמאה
כוס גבינה מגוררת
פטרוזיליה קצוצה או חופן אגוזי מלח קצוץ

מטגנים במחבת 2 כפות מבצל שקצצתם עם כף חמאה תוך ערבוב,מוסיפים את העגבניות ומבשלים מספר דקות,מוסיפים 2 כפות מציר המרק ושוב מערבבים,מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט.

על להבה נמוכה מחממים 80 גרם חמאה,מוסיפים את שארית הבצל שחתכנו,ומבשלים יחד כ7 דקות,מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים היטב,מוסיפים 2 כפות יין לבן יבש
ומוסיפים מצקת מציר המרק ובוחשים ללא הפסקה עד שהנוזלים נספגים,מוסיפים מצקת ונוספת,עד שהאורז מתחיל להתרכך ואז מוסיפים את תערובת העגבניות לבישול אחרון,עד שהנוזלים מצטמצמים.
מכבים את האש,מוסיפים גבינה מגוררת בכמות של כוס,מוסיפים עוד קצת חמאה,מטבלים בפלפל שחור ומלח(אם יש צורך)
מגישים ומפזרים מעל גבינה מגוררת ופטרוזיליה קצוצה/אגוזי מלך קצוצים.

הנה סרטון ההכנה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה