יום ראשון, 19 ביוני 2016

לחם שיפון עם תוספות

הנה לכם לחם ביתי נפלא ללא יותר מדי התעסקויות,והתוצאה נהדרת,צבע נהדר,טעם משובך וגם בריא מאוד מבחינה תזונתית,אז שווה את המאמץ.

הנה המתכון הכתוב
350 גרם קמח שיפון(אפשר לקנות בסופר)
150 גרם קמח רגיל או קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
2 כפיות דבש
כ2 כוסות מים
כף שמן זית
כף סוכר
כפית מלח
גרעיני חמניה,גרעיני דלעת,פתיתי קוואקר,זרעוני פשתן,זרעוני קימל
חלבון ביצה

מכינים ראש עיסה
מערבבים שמרים יבשים עם חצי כוס מים חמימים ו2 כפיות דבש
משהים ל5 דקות,ורואים שהיש בועות וזה סימן שהשמרים תקינים.
שופכים לקערת מיקסר,מוסיפים כוס וחצי של מים
ומחילים ללוש על מהירות נמוכה תוך שמוסיפים בהדרגה את שני הקמחים ב3 נגלות.אם צריך מוסיפים מעט מים
לאחר 9 דקות לישה,מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים(לא חובה)סוכר,שמן זית,ומלח וחופן גרעיני חמניה ודלעת.לשים דקה נוספת,הבצק יוצא דביק מאוד וזה בסדר גמור,שמים קמח על כפות הידיים
ומוציאים את הבצק למשטח עבודה,מעגלים אותו ומצפים בשמן זית,משמנים קערה עמוקה ומכניסים לתוכה את הבצק המשומן ומכסים למשך כשעה עד שעה וחצי במגבת מטבח או נילון נצמד.
כ20 דקות לפני סיום התפיחה,מדליקים תנור ל220 מעלות(גוף עליון ותחתון,לא טורבו,ובתחתית שמים קערת נירוסטה עם מים)
מוציאים את הבצק לנייר אפיה מקומח על תבנית תנור,ומשטחים אותו עם הידיים למלבן בגודל בערך של ארבעים ס"מ על חמישה עשר סנטימטרים,ומגלגלים אותו מהקצה אלינו כמו רולדה.מיישרים מעט את הקצוות ומניחים מכוסה לכחצי שעה(אפשר אם רוצים להכניס לתבנית אינגליש קייק)
מורחים היטב חלבון על הלחם ומפזרים גרעינים וזרעונים לפי רצוננו.
מכניסים לתנור שכבר מלא באדים,בשליש התחתון שלו ואופים כך כרבע שעה,לאחר רבע שעה,מורידים את החום ל200 מעלות ואופים עוד כ35 דקות(אצלי היה מוכן אחרי 25 דקות)עד שהלחם משחים ומשמיע קול נקישה עמום כשדופקים עליו.מקררים היטב על רשת לפני פריסה.
בתיאבון.
הנה סרטון ההכנה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה