יום שבת, 9 ביולי 2016

כדורי בשר עם אגוזי מלך וחמוציות

חשבתי איך לגוון ולהפתיע במתכון שלי לכדורי בשר ואז עלה בדעתי להוסיף על התערובת אגוזי מלך וחמוציות והתוצאה שהתקבלה היא נפלאה,הכינו חלה גדולה כדי לטבול ברוטב הנהדר,פשוט,עונג שבת

הנה המתכון הכתוב
1 קילו בשר טחון
2 ביצים
2 בצלים קטנים מגוררים
חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה קצוצים
2 כפות פירורי לחם
חופן חמוציות
2 חופנים של אגוזי מלך קצוצים דק
1 כפית תבלין ראס אל חנות(לא חובה,אבל מוסיף המון)
1 כף פפריקה
כמון,פלפל שחור,מלח לפי הטעם
מערבבים היטב עם הידיים ומכניסים למקרר לכחצי שעה

רוטב
1 קופסא של 400 גרם עגבניות מרוסקות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 בצל קצוץ
1 כפית אבקת מרק עוף
2 כפיות גדושות דבש
כוס מים אחת לפחות
3-4 כפות רוטב צילי
מלח,פלפל שחור,פפריקה,כמון לפי הטעם.

מטגנים עד הבצל בסיר רחב ולא עמוק,עד שנעשה שקוף,מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה,מערבבים היטב,מביאים לרתיחה,ומנמיכים להבה ללהבה נמוכה ומבשלים יחד כ15-20 דקות
יוצרים כדורים מתערובת הבשר בגודל הרצוי,מכניסים את הכדורים,בזהירות לתוך הרוטב המבעבע,מביאים לרתיחה,מורידים להבה ללהבה נמוכה,ומבשלים כשעתיים,הרוטב צריך לכסות את הכדורים,מדי פעם מנענעים את הסיר,ואם צריך מוסיפים מים.
בתיאבון.

הנה הקישור לסרטון ההכנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה