יום חמישי, 29 בדצמבר 2016

בורקס תפוחי אדמה

מי לא מכיר את הבורקס?

אותו מאכל שמתאפיין בבצק עלים דקיק ורב שכבות ובין דפיו מילוי מגוון שיכול להיות פעם של גבינה בולגרית או תפוחי אדמה או פטריות,כשהייתי ילד היו פזורים בארץ סניפים של  הרשת "סמי בורקס" ומאוד מאוד אהבתי ללכת ולקנות לי בורקס גדול,לתת נגיסה וכל הפה היה מתמלא בעלים קטנטנים של מאפה ושל שומשום והעונג היה עילאי...גם לשדרות ירושלים ביפו נסענו לא פעם במיוחד כדי להתענג על המאפיות הבלקניות הנפלאות.

הבורקס היה גם התוספת האולטימטיבית בחתונות וגם אצלנו בבית(כי מאוד קל להכין ואף פעם אין תלונות)תמיד עם רוטב פטריות עשיר שהיה קובר את הבורקס תחתיו ומפחית לא מעט מטעמיו הבלעדיים.

כיום נמצאים בשוק שפע של בצקי עלים של החברות השונות,כולם בלי יוצא מן הכלל מוכנים לאפיה ואין צורך לרדד אותם,רק למלא לסגור להכניס לתנור ולהגיש..ובורקס תמיד כדאי לאכול חם מהתנור.

מתכון שאני הכנתי הוא במילוי תפוחי אדמה משולבים עם ביצה ובצל מטוגן.
שפטו בעצמכם אם הצליח לי.
הנה קישור לסרטון ההכנה
והנה המתכון הכתוב

בורקס תפוחי אדמה נפלאים ממש כמו ביפו
הנה המתכון
חבילת בצק עלים מרודדת
4 תפוחי אדמה מבושלים מקולפים ומעוכים
ביצה אחת
2 כפות אבקת מרק עוף
1 בצל קצוץ דק מטוגן
מעט מלח
פלפל שחור
מרדדים דק את הבצק,חותכים לריבועים,ממלאים כל ריבוע בכפית מלית גדושה,סוגרים למלבן,מהדקים קצוות עם מזלג,מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות,מורידים טמפרטורה ל180 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שמזהיב יפה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה