יום רביעי, 27 באפריל 2016

עוגיות פאדג' כשרות לפסח

עוגיות שוקולדיות מושחתות במרקם דביק של טופי,שאתה רוצה לנשנש אחת אחרי השניה,אפילו שהגוף צועק הצילו מרוב מתיקות,המתכון של דודו בן שמחון
הנה המתכון
3 חלבוני ביצה גדולים
כוס אבקת קקאו
2 ורבע כוסות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
רבע כפית מלח
מעט מים אם צריך
כפית אבקת נס קפה
אני גם הוספתי חופן אגוזי מלך קצוצים(לא במתכון של דודו)
כוס או פחות שוקולד ציפס(לא חובה אבל מוסיף מאוד)
מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה למרקם אחיד
מניחים נייר אפיה על תבנית אפיה ומצפים בשמן
יוצקים עם כף במרווחים די גדולים מהתערובת(כדאי להרטיב אצבע ואז יהיה קל יותר להסיר מהכף)
אופים בחום של 180 מעלות כ8 דקות,עד שהעוגיות נאפות ומתבקעות קלות.
מקררים היטב ומניחים בכלי אטום,אני שומר במקרר.

הנה סרטון ההכנה



יום רביעי, 6 באפריל 2016

פוטטוס ציפס על פי סיון מלול

קבלו מתכון נהדר ומיוחד לפלחי פוטטוס ציפס בתנור,לפי מתכון של סיון מלול האחת והיחידה,שביחד עם אמה רוקחת במטבח מאכלים נפלאים
הנה המתכון הכתוב
קחו 7 תפוחי אדמה עם הקליפה,חתכו אותם לפלחים
בשלו במשך 20 דקות בסיר עם מים
הכינו מרינדה של
חצי כוס שמן זית
3 כפות אבקת תיבול פילדלפיה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות אבקת מרק בצל
כפית פפריקה
כפית מלח(אפשר פחות)
רבע כפית פלפל שחור
רבע כוס פירורי לחם
2 כפות מיונז שטוחות
לערבב את המרינדה.לסנן את תפוחי האדמה שבושלו
לפזר בשכבה אחת על תבנית תנור שעליה נייר אפיה,להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ20 דקות לפחות,אפשר יותר,אם רוצים אותם קראנצים יותר,אבל לפקוח עין שלא ישרפו.
הנה סרטון ההכנה